Δυναμικό ξεκίνημα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting με χορηγό την AUTOVISION

Η θέληση των νεαρών, ταλαντούχων οδηγών για επιτυχία, έλιωσε ακόμα και τα χιόνια που αποτέλεσαν απρόβλεπτο παράγοντα στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting του 2022, που φιλοξενήθηκε στο Kartodromo.

Συνολικά 28 παθιασμένοι οδηγοί αψήφησαν την κακοκαιρία και παρατάχθηκαν στα grid τριών κατηγοριών: Mini, Junior και Senior. Όσο για τη δομή που ίσχυσε στην πρεμιέρα και θα ισχύει και στους άλλους τρεις γύρους του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, περιελάμβανε Χρονομετρημένες Δοκιμές, Σκέλος Α, Ημιτελικό και Τελικό.

Ξεκινώντας από τη Mini των 14 συμμετοχών, ο Νίκος Καραγιάννης (#8, Speedforce, Exprit-TM) ανέβαζε σταδιακά ρυθμό μέσα στην ημέρα, ήταν ταχύτερος στον Ημιτελικό και πανηγύρισε και στον τελικό της κατηγορίας.

Όσο για την Κλάση Μini Β με τους πέντε συμμετέχοντες, ο Σωτήρης Μανάβης (#22 PRT Motorsport, Tony Kart-TM) έκανε κατάληψη στην πρώτη θέση και στα τρία αγωνιστικά σκέλη.

Στη Junior είχαμε έξι αξιόμαχες συμμετοχές, που πάλεψαν με τα χρονόμετρα και τις απαιτητικές συνθήκες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κινητήρες Rotax και ελαστικά LeCont. Ο Μανώλης Λιουδάκης (#29, Speedforce, LN Kart-Rotax) τοποθετήθηκε στην κορυφή από τον Ημιτελικό κι έπειτα πρώτευσε και στον Τελικό.

Παρόμοιο ήταν το μοτίβο και στη Senior όπου είχαμε επίσης έξι οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δυνάμεις κινητήρων IAME X30 και πατώντας σε ελαστικά LeCont. Ο Στυλιάνος Πετρίσης (#1, Speedforce, Exprit-IAME) είδε πρώτος την καρό σημαία στον Ημιτελικό και τον Τελικό, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Μετά από αυτή την ημέρα καταιγιστικής δράσης που «ζέστανε» όσους βρέθηκαν στην πίστα των Αφιδνών, η προσοχή στρέφεται στην Καλαμάτα που θα φιλοξενήσει τον δεύτερο γύρο της σεζόν, στις 26 Ιουνίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που έχει τη χορηγία της Autovision, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

Η AUTOVISION  συγχαίρει τους νικητές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια τους, καθώς και τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση!